Algemene informatie

Aeroclub Kennemerland (ACK) is een vereniging voor de radio bestuurde modelvliegsport. De club bestaat al 40 jaar en heeft  circa 50 actieve leden. Al sinds de oprichting heeft ACK haar vliegvelden in de Schermer.

Op het motorveld vliegen we met motormodellen, aangedreven door elektromotoren, en met elektrozwevers. Op de gunstig gelegen locatie aan de Boekelerweg zorgen we voor de benodigde motorkistfaciliteiten om veilig te kunnen vliegen, waaronder een gemaaid veld om te starten en te landen en een laadstation op zonne-energie.
Er is een eigen parkeerplaats direct naast het veld en door de grote afstand tot de bebouwing en het gecontroleerde geluidsdsniveau van de modellen wordt overlast voor de omgeving voorkomen.

Zweefveld

De zweeflocatie aan de Noordervaart is beschikbaar voor zwevers met spanwijdtes tot 4 m. Met een lierinstallatie, of met de hand, worden de modellen tot 150 m hoogte opgetrokken. Dan kan de vlieger opzoek naar thermiek om verder te stijgen voor een lange vlucht en heeft hij alle ruimte om binnen te komen voor een mooie doellanding.

Indoor

In de wintermaanden wordt er met indoormodellen, vliegtuigen en helikopters, gevlogen in sporthal de Hoornse Vaart.

Doel van de vereniging

De vereniging heeft als doel de radiobestuurde modelvliegsport te bevorderen en in goede banen te leiden door:
• Het bouwen van modelvliegtuigen en het vliegen daarvan op een door de club beheerd veld.
• Het opleiden van vliegers tot het KNVvL veiligheidsbrevet
• Het organiseren van onderlinge zweef- en motorwedstrijden
• En vooral door aandacht voor veiligheid

Maar ACK is ook een gezellige vereniging voor jong en oud. Vliegen doe je er wanneer het jou uitkomt lekker buiten in de vrije natuur en samen met collega’s. Naast een programma van onderlinge wedstrijden in diverse competities organiseren we een aantal barbecues en is er een feestavond. En elk Pinksterweekend vertrekt ieder die dat wil richting de Eifel om daar een weekend of een week te “hellingzweven” met leden van de zustervereniging uit Darmstadt.
Kom eens kijken en sfeer proeven op onze velden!

Lessen bij ACK

Aeroclub Kennemerland is aan gesloten bij de KNVvL, de Koninklijke Vereniging voor Luchtvaart. Bij onze club krijg je les van een bevoegd instructeur. Als er genoeg gevlogen wordt is het mogelijk om in één seizoen een KNVvL erkend brevet te halen. Leden van de club krijgen gratis les. En voor de eerste ervaringen heeft de club leskisten beschikbaar.
Na het behalen van een brevet mag er op de velden van de club “solo” worden gevlogen en kun je meer ervaring opdoen, lekker voor je plezier vliegen en meedoen om de prijzen in de onderlinge wedstrijden.

Meer weten?

Kijk verder onder het kopje "Informatie" op de website voor meer informatie over de club en hoe je contact met ons op kunt nemen. De officiële site van de KNVvL afdeling modelvliegen, www.modelvliegsport.nl, geeft onder “algemeen” informatie hoe te beginnen met de hobby.
Modelvliegen is een wereldwijde sport met honderdduizenden beoefenaars verspreid over alle continenten. En al die modelvliegers worden bediend door een grote industrie die niet alleen “almost ready to fly”(ARF) modellen en hoogwaardige verbrandingsmotoren bouwt maar ook geavanceerde apparatuur ontwikkeld voor elektronische besturings- en telemetriesystemen en up to date is in de ontwikkeling van accu’s. Vanzelfsprekend vind je dan ook een schat aan informatie op het internet.

Tot ziens bij ACK!

Club Sponsors